Actualitat

L'univers no es res sense la vida i tot el que viu s'alimenta

Amb aquest aforisme, comença Messieur Anselme Brillat-Savarin, el seu famós, "Physiologie de Goût".  Advocat, politic, escriptor de tractats de tota mena i home de món. Nascut a Belley, l'any 1755 i mort a París el 1862. Aquesta obra, calificada com El suprem còdig dels gastronoms. Recomano la seva lectura en francés, es tot un tractat plè de curiositats i de vivències en un segle especialment gastronòmic. 

Amb tota la raó del mon, l'univers mateix, s'alimenta de materia i d'energia i nosaltres, humans, partícules escampades en un planeta meravellós, hem portat el fet de l'alimentació a un estadi artístic, en molts dels casos.

L'importancia d'alimentar-se, va més enllà del fet de menjar per viure, estem dotats del sentit del gust, de l'olfacte i del plaer. Per això, encara em costa comprovar com hi ha persones, que no disfruten amb els seus àpets, mes enllà de la necessitat que per desgràcia en els temps que corren s'exten com un virus a l'entorn de la nostra societat.

No creieu, que hauria de ser una matèria d'estudi desde ben petits? El gust i el plaer a l'hora d'alimentar-nos, encara que si la situació no ens deixa, busquem i creem menges que ens facin feliços per sencilles que siguin. Sembla un tema superflu, però penso que l'importancia d'aquest, bé es mereix uns moments de reflexió. I la sort de viure en un planeta on cada societat ha evolucionat de manera diferent a l'hora d'alimentar-se i gaudir, mitjançant  aquest viatge pels gustos podem veure les igualtats i les diferències del nostre món.

Cuinar, menjar, parlar, són actes que personalment crec que poden acostar societats i postures totalment enfrontades. Mes enllà de tot aquesta reflexió personal, penso que si tot el menjar que es llença, tot el menjar amb el que s'especula des de grans multinacionals, tingues la sortida real que hauria de tenir, potser la necessitat, es convertiria en un somni del passat. Faig una crida per crear una societat concient a l'hora de menjar i repartir, entre tots ho podem cambiar, es questió de voler -ho fer.

SI A LA SOBIRANIA ALIMENTARIA, NO A L'ECONOMIA MASACRADORA DE L'ALIMENTACIÓ INDUSTRIAL. És un dret adquirit pel sol fet d'haber nascut al planeta de l'abundacia a l'infinit univers.