Actualitat

El congrés sobre platges més important d'Europa posa Calafell com a exemple de preservació

S’hi han presentat les dades científiques que avalen que les mesures implantades estan funcionant

Les actuacions per salvaguardar la sorra de les platges del municipi de Calafell han estat posades com a exemple a seguir en el congrés sobre aquesta matèria més important d’Europa, el Littoral24, European Coastal Challenge Summit. En aquest esdeveniment científic, que se celebra aquests dies a la Universitat de Constanta (Romania), s’hi han presentat els resultats de les accions realitzades en els darrers anys per a aconseguir unes platges més resistents.

La presentació ha anat a càrrec del Laboratori d’Anàlisi i Gestió del Paisatge de la Universitat de Girona, que fa un seguiment dels treballs efectuats per a comprovar-ne l’efectivitat. Calafell és pioner en l’aplicació de les mesures de naturalització de les platges en entorns urbans.

També és novedosa la monitorització dels resultats, fins i tot amb imatges aèries aconseguides amb drons, dins del projecte europeu Impetus. És un programa que busca donar resposta al canvi climàtic per a aconseguir que les regions europees en siguin més resilents.

El regidor d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament, Aron Marcos, explica: “El resultat de la feina que hem fet és més que perceptible. On hem naturalitzat, hem guanyat volum de sorra. En aquest congrés europeu, hem presentat les dades científiques, que no admeten cap discussió”.

Marcos afegeix: “És un fet molt destacable que Calafell sigui posat com a exemple en el principal congrés sobre el litoral que se celebra a Europa. És el resultat de la feina conjunta entre l’Ajuntament i el ministeri per a la Transició Ecològica, amb la participació dels primers cientifics i tècnics de l’especialitat”.