Actualitat

Manresa inaugura la nova Oficina de Turisme a la històrica Casa Fàbregas

L’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i el regidor d’Empresa, Turisme i Coneixement, Joan Vila Marta, han destacat que la nova Oficina de Turisme permetrà oferir un millor servei i impulsar el projecte turístic de la ciutat. Per celebrar-ne l’obertura, durant aquest cap de setmana s’han organitzat visites guiades per a la ciutadania.

La nova Oficina de Turisme de Manresa, ubicada a la restaurada Casa Fàbregas, ha estat inaugurada aquest divendres. L’acte ha estat presidit per l’alcalde Marc Aloy Guàrdia, acompanyat pel regidor Joan Vila Marta i la regidora de Cultura i Llengua, Tània Infante Martínez, així com altres representants institucionals i autoritats locals.

Durant els parlaments, l’alcalde i el regidor han subratllat que la ubicació de l’oficina a la Casa Fàbregas, un edifici del segle XVIII, no només contribueix a la millora dels serveis turístics, sinó també a la preservació del patrimoni històric de la ciutat. La reforma de l’edifici ha respectat la seva estructura original i ha integrat elements patrimonials com les pintures murals, descobertes durant les obres, i altres detalls arquitectònics significatius.

La Casa Fàbregas, que va ser coneguda durant més de cent anys com l’antiga Fonda Sant Antoni, destaca per la seva arquitectura neoclàssica i els elements històrics restaurats, com l’escala interior del segle XVI, el gran arc rebaixat i les galeries amb arcs i capitells a la façana posterior.

L'actuació de restauració ha tingut un pressupost de 549.926,70 euros, dels quals 153.218 euros provenen dels fons europeus Next Generation, en el marc del Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació "Manresa, destinació del Camí Ignasià". Aquesta intervenció s’ha dut a terme segons els criteris turístics de la Xarxa d’Oficines de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

Per donar a conèixer les noves instal·lacions, s'han organitzat visites guiades gratuïtes durant tot el cap de setmana, que permetran explorar les diferents plantes de l’edifici. Els interessats poden reservar plaça al web de Manresa Turisme o directament a la nova Oficina de Turisme.

L’oficina mantindrà el seu horari habitual, de dilluns a dijous de 10 a 15 h, divendres i dissabtes de 10 a 15 h i de 17 a 19 h, i diumenges i festius de 10 a 15 h.