Actualitat

Rosa Cubel assumeix temporalment la direcció de l'INCAVI

Una decisió efectiva des d'aquest dimecres, coincidint amb el cessament de la fins ara directora general Alba Balcells

Rosa Maria Cubel, actual secretària d’Alimentació del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, assumeix des d’aquest dimecres les funcions de la direcció general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi. Ho fa, però, de manera temporal segons han confirmat fonts de Govern coincidint amb la cessió aquest mateix matí de la fins ara directora Alba Balcells. No se saben els terminis, però n’exercirà fins que es decideixi qui es nomenarà per encapçalar d’ara endavant, i durant tota la nova legislatura, aquesta posició a l’INCAVI.

De directora de Serveis Territorials d’Agricultura a secretària d’Alimentació passant per l’IRTA

Rosa Cubel Muñoz (Tuéjar, 1967) és Llicenciada en Veterinària per la Universitat de Saragossa i postgrau en Salut Pública i Mestratge d’Alta Direcció en la Funció Públic per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya. Des del 2019 ha estat directora de Relacions Institucionals a l’IRTA, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Anteriorment, havia estat directora de Transferència Tecnològica i Innovació a l’IRTA i directora general d’Agricultura i Ramaderia Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. També ha estat directora dels Serveis Territorials d’Agricultura a Lleida i cap de la Secció de Regulació de Mercats de Lleida.

La secretària d’Alimentació estableix les polítiques departamentals en matèria d’alimentació, qualitat agroalimentària, gastronomia i empreses agroalimentàries i té adscrita la coordinació de l’IRTA, l’INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi) i PRODECA (Promotora dels Aliments Catalans).Fixa les polítiques departamentals en matèria d’ordenació i foment de la producció agrícola i ramadera i en matèria d’empreses agroalimentàries, segells, indicadors i marques de qualitat, i foment del patrimoni alimentari i la gastronomia del país. També s’encarrega de la política de controls oficials dels sectors agrícoles i ramaders, sanitat animal i vegetal, indústries i mercats agroalimentaris i adoptar les mesures per a la seva millora.