Actualitat

50 pimes milloraran la seva competitivitat amb el programa ‘Accelera el Creixement'

Mitjançant acompanyament personalitzat, la Diputació de Barcelona i PIMEC les ajudarà a impulsar el seu desenvolupament

Prop de 600 empreses han passat ja pel programa, que arriba a la seva 13a edició

Barcelona, 27 de setembre del 2024. Un total de 50 pimes de la província de Barcelona, escollides entre 86 candidates, participaran a la 13a edició del programa Accelera el creixement, impulsat per PIMEC i la Diputació de Barcelona amb l’objectiu d’ajudar les empreses a impulsar el seu desenvolupament i millorar la seva competitivitat.

Durant 9 mesos, les 50 pimes participants disposaran d’acompanyament personalitzat a càrrec d’experts en diferents àrees de gestió empresarial, treballaran en un pla de creixement i comptaran amb suport per executar-lo. El programa les ajudarà en aspectes com la transformació digital, les millores en la comercialització de productes i serveis, l’estructura financera, la internacionalització o l’organització empresarial.

Per mida empresarial, el 46% de les empreses participants en aquesta edició són petites empreses, el 46% són micro, i el 8% restant són mitjanes. Per territoris, un 34% són del Vallès Occidental, un 20% del Baix Llobregat, un 14% del Vallès Oriental, un 8% del Maresme, un 6% del Barcelonès i Alt Penedès, un 4% del Bages i Garraf, i un 2% de l’Anoia i Osona. Per sectors d’activitat, el 40% de les empreses són de serveis, un 32% del sector industrial, un 16% de comerç i un 6% de Transport i Logística i de Construcció i Indústries auxiliars. D’altra banda, el 42% són empreses amb més de 20 anys d’antiguitat, el 26% tenen entre 6 i 10 anys, el 14% entre 11 i 15 anys, el 12% entre 16 i 20 anys i el 6% menys de 6 anys.

El diputat adjunt de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme de la Diputació de Barcelona, Juan Antonio Pérez, i el president de PIMEC Barcelona, Joan Pera, han donat aquest dijous el tret de sortida al programa en una sessió inaugural amb representants de les empreses participants.

Durant la sessió inaugural, el diputat Juan Antonio Pérez, ha recordat que un dels objectius de la Diputació de Barcelona és “fomentar el creixement del teixit empresarial i reforçar la competitivitat de les empreses”. Pérez ha subratllat que programes com aquest donen respostes a les empreses, fins i tot en moments d’incertesa: “És hora de trobar aquestes finestres que s’obren quan hi ha portes que se’ns tanquen”, ha subratllat.

En la seva intervenció, el director gerent de PIMEC, David Giménez, s’ha mostrat orgullós de poder continuar ajudant al teixit empresarial a través d’aquest programa: “En aquests moments de canvis al mercat de treball i d’adaptació a transicions com la digital o l’energètica, les pimes valoren molt aquesta ajuda, ja que les permet impulsar el seu creixement a través d’una millora de la competitivitat i la viabilitat”.

L’acte ha comptat amb una explicació operativa del programa a càrrec de Annabel Cuatrecases, responsable del Departament de Desenvolupament Econòmic Territorial de PIMEC, així com amb una exposició dels resultats de la mà de Mayte Rojas, directora comercial mèdica de Bolsaplast, empresa participant a la 7a edició del programa. Per finalitzar, l’esdeveniment a clòs amb un taller de networking conduït per Mónica Mendoza, Top 100 Speakers Spain (Thinking Heads) en categoria de màrqueting i vendes.

Gairebé 600 empreses participants

Durant les 12 edicions que s’han fet fins ara del programa, ja hi han participat 597 empreses. Els resultats demostren que el programa té un impacte directe en el creixement de la plantilla, la facturació i els beneficis de les pimes participants.

Així, pel que fa a facturació i nombre de treballadors, la mitjana de creixement de les últimes edicions ha estat del 31%, mentre que el BAI (beneficis abans d’impostos) ha crescut un 30% de mitjana. A més, després de passar pel programa el 64% de les empreses participants han introduït nous productes o serveis i un 62% han millorat la seva visió empresarial.