Actualitat

Bagà estrena una àrea d'estacionament per autocaravanes

El consistori ha condicionat uns terrenys a tocar de l'entrada sud del poble pels autocaravanistes.

Té una capacitat de 22 places 

L'Ajuntament de Bagà ha estrenat una nova àrea d'estacionament exclusiva per a autocaravanes. Ubicada a l'entrada  sud del poble, just després de la rotonda de la carretera C-16, aquesta nova infraestructura està concebuda per oferir un servei complet i de qualitat als usuaris.

Aquest nou espai té capacitat per a 22 autocaravanes, amb places de 4 metres quadrats cadascuna. A més, disposa de tots els serveis necessaris per a una estada còmoda i autònoma dels usuaris: buidatge d'aigües grises i negres per garantir el respecte al medi ambient, recàrrega d'aigua potable per assegurar l'autonomia dels vehicles i una zona de pícnic amb taules per gaudir d'un entorn agradable amb espais amb ombra. Igualment, s'ha fet un tancament perimetral per garantir la seguretat de l'àrea. En un futur, es preveu la instal·lació de punts d'electricitat per oferir un servei encara més complet.

Per fer el sòl de la nova zona d'estacionament d'autocaravanes, s'ha utilitzat materials de proximitat com el quitrà fresat d'unes obres de la carretera C-16. A més, la fusta de la tanca que delimita l'espai, prové dels boscos de la Mancomunitat de Municipis Berguedans per la Biomassa de la qual Bagà forma part.


A més de la feina de condicionament d'aquesta àrea d'aparcament, que ha anat a càrrec d'operaris del consistori, l'actuació ha suposat una inversió de 10.000 euros que el govern ha sufragat amb una ajuda de la Diputació de Barcelona. Els terrenys d'aquesta zona d'aparcament, han estat cedits pel seu propietari al consistori de Bagà per un període de quatre anys.

Una iniciativa que beneficia a tot el municipi
Amb la posada en marxa d'aquesta nova àrea, l'Ajuntament de Bagà vol donar resposta a la demanda creixent de visitants de turisme de natura i aventura i, alhora, descongestionar l'antic camp de futbol on s'estacionaven les autocaravanes. A partir d'ara, es controlarà l'accés a aquesta zona amb un gàlib per evitar l'estacionament indegut.


El condicionament d'un aparcament d'autocaravanes era una de les promeses electorals de Compromís per Bagà.

Normes d'ús
El nou espai té una normativa que en regula les condicions d'ús. L'estacionament està limitat a 48 hores.