Actualitat

El Ministeri de l'Interior amplia fins al 2 de desembre el termini d'adaptació per al registre de viatgers

El Ministeri de l'Interior ha decidit ampliar fins al 2 de desembre el termini d'adaptació per a l'entrada en vigor de la plataforma Ses.Hospedajes, un sistema que facilitarà el registre de dades dels establiments d'allotjament i lloguer de vehicles. Inicialment, el període d’adaptació estava previst fins a l’1 d’octubre, però s'ha prolongat per garantir una transició tècnica adequada, especialment per a les comunitats autònomes que compten amb cossos de policia autonòmics, i així assegurar la correcta interconnexió i transmissió de les dades.

Aquest registre s'implementa en el marc del Reial decret 933/2021, de 26 d’octubre, que estableix les obligacions de registre documental i informació per a les persones físiques o jurídiques que desenvolupen activitats d’allotjament o lloguer de vehicles. La normativa busca reforçar els mecanismes de seguretat en la gestió d'informació de viatgers i inquilins.

L'ampliació del termini també respon a la demanda expressada per diversos sectors afectats, com ara el turístic i lloguer de vehicles, amb els quals el Ministeri ha mantingut una interlocució contínua per facilitar l'adaptació als nous requeriments. La plataforma Ses.Hospedajes, que centralitzarà la transmissió de dades cap a les forces de seguretat competents, ha estat dissenyada per facilitar el compliment de la nova normativa.

La propera reunió amb representants del sector turístic està prevista per al 4 d’octubre, amb l’objectiu de resoldre dubtes i assegurar que els establiments i empreses afectades puguin adaptar-se correctament als nous procediments.