Actualitat

Bagà es converteix en la capital mundial del trail running amb la Salomon Ultra Pirineu

Milers de corredors es donaran cita al Berguedà per desafiar els seus límits

Del 4 al 6 d'octubre Bagà viurà una autèntica festa del trail running amb la celebració de la Salomon Ultra Pirineu. Aquesta prestigiosa cursa, que aplega la flor i nata mundial d'aquesta especialitat, tornarà a convertir el parc natural del Cadí-Moixeró i l'alt Berguedà en l'escenari d'una prova exigent i espectacular. En aquesta edició, un total de 4.000 corredors procedents de 56 països es donaran cita a Bagà per desafiar els límits de la resistència física i mental.

La prova, que s'ha consolidat com una de les més importants del circuit internacional, genera un impacte econòmic de gran rellevància no només per Bagà sinó per tota a la comarca del Berguedà que s’estima entre 4  milions d’euros i 4 milions i mig: afavoreix l'ocupació hotelera i de la resta d’allotjaments de la comarca, la restauració i els comerços.

Aquest dimecres ha tingut lloc la roda de premsa de presentació de la cursa a la plaça Porxada, escenari de la sortida de les proves esportives. Hi han participat l'alcalde de Bagà, Lluís Casas, el director de la cursa, David Prieto i el regidor d'Esports, Pablo Samper.

"Per Bagà aquesta prova és molt important, ja que porta a la vila milers de corredors i això genera moviment i activitat econòmica. Alhora, la cursa ens permet promocionar el municipi i els seus valors naturals i projectar-nos. És un aparador immillorable" ha declarat el batlle baganès. L'alcalde de Bagà ha destacat que "'l'Ultra Pirineu per nosaltres és molt més que una cursa. És un esdeveniment que aplega persones de tot arreu, fomentant l'esport i el respecte pel medi ambient. Estem orgullosos de ser la seu d'una prova que promou aquests valors."

Lluís Casas ha agraït la col·laboració d'institucions com la Diputació de Barcelona, la Generalitat i el Consell Comarcal del Berguedà. "Gràcies a aquesta suma d'esforços podem organitzar un esdeveniment de la magnitud de l'Ultra Pirineu. Aquesta col·laboració publicoprivada és fonamental per l'èxit de la prova".

Per la seva banda, el regidor d’Esports, Pablo Samper ha destacat la presència del corredor baganès Jan Torrella a la mitja marató i el suport que tindrà a la prova de casa.

La novetat de la quinzena edició
La quinze edició de la Salomon Ultra Pirineu estrena un homenatge als finishers. Aquests corredors, que han superat els desafiaments de la SUP100k any rere any, combinant la seva passió pel trail running amb les seves vides quotidianes, rebran un reconeixement.. A partir d'ara, cada dorsal lluirà les noves finisher stars, un sistema d'estrelles que creixerà amb cada fita assolida.

La Salomon Ultra Pirineu té el suport i col.laboració de la Diputació de Barcelona, la Generalitat,  el Consell Comarcal del Berguedà  i l’Ajuntament de Bagà.